Met wilskracht alleen kom je er niet, maar wat dan wel?

We zien het constant om ons heen gebeuren. Iemand begint vol motivatie aan een nieuw dieet, de eerste weken gaat het bijna vanzelf, je weet wat je wilt en je hebt je doel duidelijk voor ogen. Je kunt overal nee tegen zeggen en zelfs de constante honger kun je weerstaan. Jouw wilskracht is sterk genoeg en de kilo’s vallen eraf.

 

Maar dan zit er iets tegen, kom je in een stressvolle situatie,  slaap je een keer slecht of ben je met 20 dingen tegelijk bezig. Al deze dingen zorgen ervoor dat je je focus op het doel verliest, wat onmisbaar is voor wilskracht. Op dat moment valt jouw wilskracht dus weg, waar je tot nog toe alles op hebt gedaan en wat er overblijft zijn … gewoontes.

 

Toch maar weer een croissantje halen bij de kiosk, in plaats van je bakje kwark met noten. Of toch maar weer die makkelijke en lekkere lasagne uit het vriesvak in plaats van dat verse visje met gestoomde groente. Je weet dat dit niet is wat je wilt maar de kracht en focus om daar iets mee te doen is verdwenen en je bent weer terug bij af.

 

Jouw lichaam en brein wil altijd terug naar de makkelijkste weg, de bekende weg. Daarom mislukken bijna alle goede voornemens, en komt ongeveer 90% van de dieeters uiteindelijk uit op hun oude gewicht of zelfs hoger. Je had wel de wil maar niet de skil. Bij studio Vic help ik  jou daarom niet alleen naar je doel toe, maar we gaan vanaf dag 1 bezig met nieuwe gewoontes creëren en het trainen van de nodige skills om je focus ook op moeilijke dagen niet te verliezen. Wij gaan dus van wilskracht naar skillkracht, om jouw doel te behalen en te behouden!

1 thought on “Met wilskracht alleen kom je er niet, maar wat dan wel?”

    • Tineke Splinter
    • posted on november 14, 2017

    e

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*