Fit & Sterk Zwanger Training

fit en energiek je zwangerschap door!

Hoe ziet de zwanger training eruit?

In de Fit & Sterk Zwanger Training gaan we jouw lichaam trainen om de hoge belasting en de vele veranderingen tijdens een zwangerschap goed te kunnen dragen.

Belangrijke focuspunten zijn sterke billen, een sterke bovenrug, een goede houding, ademhaling en mobiliteit in heupen en bovenrug.

De training start met een blok mobiliteit, vervolgens krachttraining en we eindigen met een blok conditie. Met goed weer trainen we lekker buiten.

Zwangerschap zou geen reden moeten zijn om te stoppen met trainen, maar juist een extra reden om door te gaan! 

Natuurlijk is het enorm belangrijk dat je training wordt aangepast aan jouw situatie. Daarom bestaat de groep uit maximaal 6 dames. Zo kan ik goed naar je techniek kijken en heb jij de mogelijkheid om zonder angst en zorgen te trainen.  

De kosten zijn 40 euro per maand voor 1 keer per week.

Waarom sporten tijdens je zwangerschap zo belangrijk is:

Een zwangerschap is een zware belasting voor het lichaam en een bevalling kan wel gezien worden als een mega topsport prestatie. Alleen dit is al een belangrijke argument om je lichaam hiervoor te trainen.

De wetenschap heeft bewezen dat krachttraining tijdens de zwangerschap zorgt voor minder klachten zoals rugpijn, bijdraagt aan een goede conditie, een fitter gevoel, een betere gewichtstoename en een sneller herstel na de zwangerschap. Ook is het kind beter beschermd tegen metabolische stoornissen.

Een greep uit de vele veranderingen die je lichaam doorloopt tijdens een zwangerschap:

  • Je lichaam gaat steeds meer gewicht dragen en het zwaartepunt verplaatst zich.
  • Ligamenten en bindweefsel worden weker, door het hormoon Relaxin.
  • Je bekkenbodem wordt veel zwaarder belast.
  • Heupen en bovenrug worden vaak stijver, wat pijntjes kan veroorzaken.
  • De werking van je core en ademhaling worden verstoord, doordat het ruimte moet maken voor het kind.

Wanneer je het lichaam niet traint om met deze veranderingen om te gaan zal het lichaam hier zelf iets op bedenken. Je lichaam kiest dan voor de makkelijkste en niet de beste weg, wat vaak de oorzaak is van veel pijntjes en compensatiepatronen.

 

Geïnteresseerd?

Vul hier je gegevens in voor meer informatie en om een gratis proefles af te spreken.