Dat zei mijn oma altijd. Afgelopen weekend dan ook steeds voor een soep als lunch gekozen, om zo snel mogelijk de kou weer uit mijn lijf te krijgen. Heerlijk!
De lekkerste deel ik vandaag met jullie —> Wortel-kokossoep met linzen (uit het boek ‘De Flexitarier’). Een mega lekker, kruidig, makkelijk en voedzaam soepje en door de linzen heb je gelijk weer een portie eiwitten binnen.
Tip van Flip: Maak een grote pan en vries de rest in, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten.
Laat me weten als je hem geprobeerd hebt!
Ingrediënten voor 6 porties:
10 kardemompeulen, licht gekneusd
0,5 tl komijnzaad
0,25 tl chilivlokken
2 el olijfolie
750 gr wortels
1 stengel bleekselderij
15 gr gemberwortel
125 gr rode splitlinzen
800 ml kokosmelk
700 ml hete groentebouillon
Zout en peper
Handje koriander
Extra: licht geroosterde kokoschips
Aan de slag:
Splits de kardemompeulen, haal de zaadjes eruit en kneus deze in een vijzel of gewoon met het snijvlak van een groot mes.
Verwarm een grote pan en doe het gekneusde kardemomzaad, het komijnzaad en de chilivlokken erin. Rooster dit 1 minuut in de droge pan, tot het begint te geuren.
Doe de olie in de pan en roer de wortel, bleekselderij, en gember erdoor. Roer alles nog een paar minuten en voeg dan de linzen, kokosmelk en bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het afgedekt ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn.
Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en strooi er wat koriander en gemalen zwarte peper over. Garneer met kokoschips.
‘Soep eten is een warm werkje’
Dat zei mijn oma altijd. Afgelopen weekend dan ook steeds voor een soep als lunch gekozen, om zo snel mogelijk de kou weer uit mijn lijf te krijgen. Heerlijk!
De lekkerste deel ik vandaag met jullie —> Wortel-kokossoep met linzen (uit het boek ‘De Flexitarier’). Een mega lekker, kruidig, makkelijk en voedzaam soepje en door de linzen heb je gelijk weer een portie eiwitten binnen.
Tip van Flip: Maak een grote pan en vries de rest in, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten.
Laat me weten als je hem geprobeerd hebt!
Ingrediënten voor 6 porties:
10 kardemompeulen, licht gekneusd
0,5 tl komijnzaad
0,25 tl chilivlokken
2 el olijfolie
750 gr wortels
1 stengel bleekselderij
15 gr gemberwortel
125 gr rode splitlinzen
800 ml kokosmelk
700 ml hete groentebouillon
Zout en peper
Handje koriander
Extra: licht geroosterde kokoschips
Aan de slag:
Splits de kardemompeulen, haal de zaadjes eruit en kneus deze in een vijzel of gewoon met het snijvlak van een groot mes.
Verwarm een grote pan en doe het gekneusde kardemomzaad, het komijnzaad en de chilivlokken erin. Rooster dit 1 minuut in de droge pan, tot het begint te geuren.
Doe de olie in de pan en roer de wortel, bleekselderij, en gember erdoor. Roer alles nog een paar minuten en voeg dan de linzen, kokosmelk en bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het afgedekt ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn.
Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en strooi er wat koriander en gemalen zwarte peper over. Garneer met kokoschips.
Eetsmakelijk!
Tags: gezond, recept, wortelRelated Posts
Gezonde bami
Bami, maar dan echt lekker, nog steeds makkelijk en [...]
Gezond eten met een nachoschotel!
Nacho-schotel Alweer te lang geleden had ik toegezegd dit [...]
Favoriete Salade #2
Frisse Thaise salade met limoen-pindakaas-dressing Tijd voor mijn tweede [...]