Alweer te lang geleden had ik toegezegd dit recept met jullie te delen. Inmiddels is het weer mooi weer, dus de hoogste tijd om hem nu echt te delen!
Met warm weer is heb ik namelijk vaak zoveel zin in een nacho schotel; Chips, Guacamole, gekruid vlees, kaas en salsa. Heerlijk! Maar wel een behoorlijk calorierijk gerechtje als je niet oppast en dus niet altijd het beste idee. Als je er echter net een andere twist aan geeft wordt het ineens een hartstikke verantwoorde maaltijd.
Hoe ik dat doe? Ik zet de tafel vol met bakjes groenten, zoals paprika, mais, komkommer, sla en mijn favoriet; doperwtjes! Hier leg je je bord eerst vol mee en vervolgens schep je de nacho-schotel op. Je hebt jezelf dan ten eerste alvast verzekerd van genoeg groenten en ten tweede blijft er minder ruimte over voor de nacho-schotel, waardoor je er een stuk minder van eet, maar er wel net zo hard geniet.
Het vlees: Fruit het uitje en de knoflook in wat olie aan. Voeg het vlees toe en bak het op redelijk hoog vuur. Gaar. schep de tomatenpasta erbij en alle kruiden en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg een klein beetje water tot het de juiste consistentie heeft naar jou smaak. Zet apart.
Guacamole: Prak de avocado fijn en meng dit met het sap van de limoen, knoflook en zout en peper naar smaak. Meng de tomaat, lente ui, Spaanse peper en koriander er doorheen.
Salsa: Meng de tomaten, ui en limoensap met elkaar. Voeg zout, peper en Spaanse peper naar smaak toe.
Zet de oven op 180 graden. Doe de chips in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet in de oven tot de kaas bruin is. Schep vervolgens het vlees mengsel er bovenop, guacamole mengsel daar bovenop en als laatste de tomaten salsa. Top af met nog wat koriander en.. LET’S DIG IN!
Nacho-schotel
Alweer te lang geleden had ik toegezegd dit recept met jullie te delen. Inmiddels is het weer mooi weer, dus de hoogste tijd om hem nu echt te delen!
Met warm weer is heb ik namelijk vaak zoveel zin in een nacho schotel; Chips, Guacamole, gekruid vlees, kaas en salsa. Heerlijk! Maar wel een behoorlijk calorierijk gerechtje als je niet oppast en dus niet altijd het beste idee. Als je er echter net een andere twist aan geeft wordt het ineens een hartstikke verantwoorde maaltijd.
Hoe ik dat doe? Ik zet de tafel vol met bakjes groenten, zoals paprika, mais, komkommer, sla en mijn favoriet; doperwtjes! Hier leg je je bord eerst vol mee en vervolgens schep je de nacho-schotel op. Je hebt jezelf dan ten eerste alvast verzekerd van genoeg groenten en ten tweede blijft er minder ruimte over voor de nacho-schotel, waardoor je er een stuk minder van eet, maar er wel net zo hard geniet.
Recept voor 2-3 personen:
Voor het vlees:
Voor de Guacamole
Voor de salsa
Overig
Aan de slag
Het vlees: Fruit het uitje en de knoflook in wat olie aan. Voeg het vlees toe en bak het op redelijk hoog vuur. Gaar. schep de tomatenpasta erbij en alle kruiden en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg een klein beetje water tot het de juiste consistentie heeft naar jou smaak. Zet apart.
Guacamole: Prak de avocado fijn en meng dit met het sap van de limoen, knoflook en zout en peper naar smaak. Meng de tomaat, lente ui, Spaanse peper en koriander er doorheen.
Salsa: Meng de tomaten, ui en limoensap met elkaar. Voeg zout, peper en Spaanse peper naar smaak toe.
Zet de oven op 180 graden. Doe de chips in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet in de oven tot de kaas bruin is. Schep vervolgens het vlees mengsel er bovenop, guacamole mengsel daar bovenop en als laatste de tomaten salsa. Top af met nog wat koriander en.. LET’S DIG IN!
Related Posts
Gezonde bami
Bami, maar dan echt lekker, nog steeds makkelijk en [...]
Favoriete Salade #2
Frisse Thaise salade met limoen-pindakaas-dressing Tijd voor mijn tweede [...]
Favoriete salade #1!
Geroosterde bloemkoolsalade met dille, kappertjes en tomaat. Ik hou [...]