Frisse Thaise salade met limoen-pindakaas-dressing
Tijd voor mijn tweede recept in de reeks favoriete salades! Deze salade draait vooral om de dressing. Verder zal ik hier delen welke groenten ik heb gebruikt, maar je kan er in principe alle groentes voor gebruiken, de dressing maakt alles lekker : )
De salade is heel lekker met een stuk gegrilde zalm, maar ook met kippendijtjes of een stukje biefstuk.
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 rode ui in dunne halve ringen
Halve komkommer in dunne halve maantjes
2 lente uitjes fijngesneden
100 gram sugarsnaps
50 gram tauge
Halve Spaanse peper in dunne ringetjes
Paart takjes koriander en munt
100 gram champignons.
Een el sesamzaad of wat pinda’s
1 zalmmoot
Voor de dressing:
1 teen knoflook
1 tl bruine suiker
1 el vissaus
1 grote tl pindakaas
( ik maak altijd gelijk 5 keer zoveel zodat je de rest in de koelkast kunt zetten en de rest van de week vliegensvlug salades kunt maken)
Bereiding:
Snij de champignons doormidden en bak ze op hoog vuur goed bruin.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en bak op 1 kant op heet vuur goed bruin. Haal de zalm uit de pan en laat even rusten.
Maak de dressing. Hak de knoflook fijn. Meng deze in een kommetje met de vissaus, het sap van de limoenen, pindakaas en de bruine suiker goed door elkaar.
Blancheer de sugarsnaps heel kort in kokend water. Meng alle groenten door elkaar en schep de dressing er goed doorheen. Serveer met de zalm er bovenop en garneer met de verse kruiden, Spaanse peper en sesamzaadjes of pinda’s.
Frisse Thaise salade met limoen-pindakaas-dressing
Tijd voor mijn tweede recept in de reeks favoriete salades! Deze salade draait vooral om de dressing. Verder zal ik hier delen welke groenten ik heb gebruikt, maar je kan er in principe alle groentes voor gebruiken, de dressing maakt alles lekker : )
De salade is heel lekker met een stuk gegrilde zalm, maar ook met kippendijtjes of een stukje biefstuk.
Ingrediënten voor 1 persoon:
Voor de dressing:
( ik maak altijd gelijk 5 keer zoveel zodat je de rest in de koelkast kunt zetten en de rest van de week vliegensvlug salades kunt maken)
Bereiding:
Snij de champignons doormidden en bak ze op hoog vuur goed bruin.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en bak op 1 kant op heet vuur goed bruin. Haal de zalm uit de pan en laat even rusten.
Maak de dressing. Hak de knoflook fijn. Meng deze in een kommetje met de vissaus, het sap van de limoenen, pindakaas en de bruine suiker goed door elkaar.
Blancheer de sugarsnaps heel kort in kokend water. Meng alle groenten door elkaar en schep de dressing er goed doorheen. Serveer met de zalm er bovenop en garneer met de verse kruiden, Spaanse peper en sesamzaadjes of pinda’s.
Eetsmakelijk!
Related Posts
Gezonde bami
Bami, maar dan echt lekker, nog steeds makkelijk en [...]
Gezond eten met een nachoschotel!
Nacho-schotel Alweer te lang geleden had ik toegezegd dit [...]
Favoriete salade #1!
Geroosterde bloemkoolsalade met dille, kappertjes en tomaat. Ik hou [...]